fbpx

Modelul Educațional

ÎNVĂȚARE AUTODIRIJATĂ 

Invățarea este naturală și se întâmplă tot timpul, iar copii învață cel mai bine când iau propriile decizii

EXPERIENȚĂ PRACTICĂ ȘI JOACĂ 

Copiii învață cel mai bine prin joc și joacă, din mediul înconjurător, explorând și experimentând liber, din cultura de care aparțin și nu doar din conținut

INTELIGENȚĂ MULTIPLĂ

Le dezvoltăm copiilor abilități, atitudini, valori, comportamente și cunoștințe.

Invățăm copiii să gândească, să ia decizii, să acționeze și să fie ei înșiși

AUTOEVALUARE 

Avem încredere în procesul fiecărui copil și îl respectăm. Dezvoltăm abilitatea copiilor de a-și pune intenții, de a crea, de a refleca, de a împărtăși și de a se autoevalua

Singura comunitate online de învățare agilă, auto-dirijată pentru copiii cu vârste între

6-13 ani, educați într-un sistem organizat sau într-un sistem liber de tip homeschooling.

Misiunea

MISIUNEA noastră este să creăm un spațiu în care învățarea se întâmplă tot timpul, un spațiu de joacă infinită, de încredere reciprocă, de explorare și învățare experiențială, pentru copii, educatori și părinți.

Viziunea

Rubik este o comunitate de învățare auto-dirijată în care natura este parte din procesul de învățare al copiilor. O comunitate în care aceștia aleg ce și cum vor să învețe, un loc în care au libertatea de a lua decizii responsabile și au o voce în timp ce contribuie activ la construirea propriului spațiu de învățare și dezvoltare.

 

Principiile Rubik

La Rubik creăm un spațiu în care relațiile și încrederea sunt fundația comunității, iar copiii se simt în siguranță, iubiți și fericiți.

JOACĂ INFINITĂ

Jocul este un instrument foarte puternic în dezvoltarea copiilor și a relațiilor cu ceilalți. Folosim jocul ca instrument de creștere pentru copii, de dezvoltare personală, de setare a limitelor față de ceilalți, de depășire a limitelor personale, de setare a regulilor și a colaborării într-un grup, de distracție și învățare din practică.

ÎNCREDERE

Avem încredere în procesul de învățare al fiecărui copil și în el ca individ. Construim relații bazate pe încredere în echipă, cu educatorii și cu părinții.

LIBERTATE ȘI RESPONSABILITATE

Credem că libertatea este sănătoasă și e important să își aibă ca partener responsabilitatea. Le oferim copiilor libertatea de a-și stabili programul, de a învăța în ritmul și în felul lor, de a lua decizii, însă cu responsabilitate față de ei, de ceilalți și de mediu.

RESPECT ȘI RELAȚII SĂNĂTOASE

Respectăm identitatea, diferențele, timpul și spațiul fiecărei persoane. Construim relații bazate pe comunicare deschisă, încredere, iubire, autenticitate, acceptare și suport reciproc.

SUPORT CU MINIMĂ INTERFERENȚĂ

Educatorii sunt ghizi și facilitatori care îi însoțesc pe copii în procesul de învățare și dezvoltare. Autoritatea este descentralizată și se folosesc metode alternative de predare și instrumente agile de facilitare a grupului.

VIAȚA ÎN COMUNITATE

Dezvoltăm o cultură colectivă tocmai pentru a le crea copiilor experiențe din viața reală, pentru a le dezvolta spiritul civic și comunitar, responsabilitatea și spiritul creator.

Valorile

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu ultimele informatii sau noutati din cadrul Rubik School Online!

Yeey, te-ai inscris cu succes!