fbpx
Luiza Apostu

Luiza Apostu

Fondator, Forbes 30 sub 30, Arhitect de invatare&dezvoltare, Mentor Emoții&Mindfulness

Luiza lucrează de 6 ani cu copiii într-un program de educație financiară și  antreprenorială. A fost studentă la SNSPA – Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Universitatea Alternativă, locul care a adus-o mai aproape de o altfel de educație, care i-a arătat că se poate ca învățarea să fie centrată pe nevoile studentului și care a ajutat-o să se cunoască mai bine. Lucrând cu copiii a conștientizat că are nevoie să lucreze și mai mult cu ea, astfel a urmat două formări: Fomarea de Psihoterapie prin Dans și Mișcare și Certificarea pe Social Emotional Learning la Universitatea Rutgers California.

Acum un an jumate, studiind diferite modele de educație alternativă din lume, vizitand aproximativ 20 de școli alternative din Europa și SUA, s-a certificat ca Agile Learning Facilitator, în Barcelona și Mexic, modelul ale cărui instrumente le folosim și noi astăzi la Rubik School.

Luiza crede în spații de învățare deschise, create pentru nevoile copilului, spații în care el are o voce, este susținut pentru a se dezvolta în felul și ritmul lui. Înainte de a lua decizia de a crea școala, Luiza a studiat întâi copiii în diferite medii de învățare și culturi și apoi a început să construiască propria comunitate de învățare.

Cristina Ursu

Cristina Ursu

Mentor Public Speaking & Facilitator comunitate

Cristinei îi plac oamenii, emoțiile și pisicile. Este trainer acreditat de dezvoltare personală, coach de carieră și terapeut cognitiv-comportamental în formare.
Pasionată fiind de educație și dezvoltare, a colaborat cu succes cu diferite organizații și ONG-uri menite să aducă un plus valoare în viața oamenilor (TEDx Obor, SOS Satele Copiilor, Centrul Concordia, Social Incubator).

Crede că fiecare dintre noi are și o latură artistică, iar timp de 5 ani a jucat în piese de teatru și spectacole de improvizație, învățând și perfecționându-și astfel skillurile de public speaking, gestionarea emoțiilor, captarea atenției, dicție, memorie și multe altele.

Mădălina Horneț

Mădălina Horneț

Mentor Emoții&Mindfulness

Eu sunt Mădălina Horneț, în prezent învățătoare într-un sat din Ilfov. Sunt îndrăgostită pe viață de tot ce înseamnă educație de calitate și duc cu mare drag mai departe conceptele din educația montessori.

După 2 ani de experiență în social media și recrutare, în septembrie 2019 am ales să spun da sistemului de educație.

Ulterior, am ales să mă alătur comunității Rubik, deoarece rezonez cu principiile sale și am mare încredere că autonomia în învățare va avea aripi tot mai mari, în sistemul nostru de educație.

Bogdan Topârceanu

Bogdan Topârceanu

Mentor Benzi Desenate

Bogdan Topîrceanu este doctor în Arte Vizuale. Prin lucrările sale explorează granițele dintre om, propriul sine, natură și desen. Este membru fondator al Asociației Fără Nume și project manager al festivalului de artă contemporană Art Factory, iar în prezent dezvoltă ArtLink, o aplicație care creează noi oportunități pentru tinerii artiști și aduce arta mai aproape de oameni prin intermediul realității augmentate.

Bogdan este pasionat de muzică și manifestă un mare interes pentru știință și natură. Valoarea de bază după care se ghidează este: ”Să faci doar lucruri în care crezi cu adevărat.” În Rubik, îi place să fie alături de copii în cursul de Benzi Desenate, unde descoperă împreună această lume frumoasă a imaginației și a creativității. 

Simona Bocancea

Simona Bocancea

Mentor Pașaport Global

Simona a absolvit facultatea și masterul la Facultatea de Geografie și Geologie, UAIC, Iași, specializarea Hidrologie Meteorologie, iar în timpul studenției a beneficiat de 3 burse de studiu Erasmus+, doua in Metz, Franța și una în Barcelona, Spania.
În timpul acestor experiențe, și-a descoperit pasiunea pentru educație și echitate în sistem.

In timpul unui schimb de tineri Erasmus+, a aflat de Teach for România, o comunitate de oameni extraordinari și pasionați de educație, căreia s-a alăturat , devenind profesor de Geografie și Limba Engleza pentru copii din medii vulnerabile, cu vârste foarte diferite, cuprinde între 6 și 16 ani.
A avut nenumărate experiențe de voluntariat și a adus o contribuție semnificativă in comunitățile din care face parte.

Se consideră o fire foarte curioasă, iubește să lucreze cu copii și să explorez natura, fiind pasionată de cărți, învățarea continuă, călătorii și științe și îi place să contribuie la viața comunității din care face parte.

Andreia Petcu

Andreia Petcu

Mentor Ecologia animalelor

Andreia Pecu este ecolog, doctor în inginerie și profesor de științe. Este membru fondator al Asociației Learning by teaching și coordonator al programelor educaționale pe care asociația le realizează în muzee.

Andreia este pasionată de științe și artă în sensul larg. A scris cartea Strabunicul meu, Emil Racoviță și se bucură să fie înconjurată de copii, să le citească si să discute cu ei despre animale și lumea acestora. A ales să lucreze împreună cu Rubik, pentru a călători alături de copii și pentru a descoperii ,,ecologia animalelor” și prin ochii lor.

Alexandra Coravu

Alexandra Coravu

Mentor Debate

Alexandra are o relație lungă de prietenie cu debate-ul, de când s-au cunoscut în liceu și a învățat-o să îi formeze opiniile și să și le exprim liber și argumentat. Aceasta a fost doar începutul unei frumoase călătorii în domeniul comunicării, unde prezintă știri la radio. Este prietenă cu microfonul de aproape 7 ani și vrea să dea mai departe tot ce a învățat. Crede cu tărie că fiecare om are o voce și că trebuie doar să și-o descopere și să aibă curaj să o facă auzită.

Dorința de a dărui din experiența acumulată și de a-i sprijini pe alții să își găsească vocea au adus-o în domeniul educațional. De câțiva ani lucrează cu adolescenți și adulți pe partea de public speaking și debate. Iar la Rubik are șansa de a-și împlini visul: copiii care astăzi învață să se facă auziți sunt adulții de mâine care vor schimba lumea în bine.

Vorbitul în public, sub orice formă și lucrul cu oamenii sunt pasiunile care o împlinesc sufletește și o motivează în fiecare zi, iar misiunea ei este să le insufle cât mai multor oameni, mici sau mari, plăcerea de a vorbi în public și de a dezbate

Cristina Danovschi

Cristina Danovschi

Community Coordinator

Cristina lucrează cu copii din diferite categorii de vârstă din anul 2018. Proaspăt absolventă a Facultății de Administrare a Afacerilor cu predare în limba germană, a ales să-și urmeze pasiunea pentru educație, descoperită prin intermediul voluntariatului. A făcut parte în timpul studenției din două asociații – Gutenberg București și Voluntari pentru Idei și Proiecte, în cadrul cărora a organizat proiecte studențești și tabere cu varii tematici pentru elevi.

Din 2018 Cristina este facilitator pentru tineri acreditat de statul german, în urma absolvirii unui curs de facilitare prin metode non-formale, pe care l-a urmat în landul Sachsen.

Gata să împărtășească din energia pozitivă pe care o poartă cu ea pretutindeni, Cristina își dorește să aibă un impact cât mai mare asupra celor din jurul său, ajutându-i să descopere singuri lumea, pe sine, să fie curajoși și sinceri și, în definitiv, să crească frumos.

Zâmbetele și învățarea prin proiecte sunt specialitatea ei.

Claudiu Grigore

Claudiu Grigore

Mentor Exploratorii cunoașterii

În anul 2014, s-a alăturat organizației Voluntari pentru Idei și Proiecte din București, organizând și construind experiențe de învățare pentru studenții care voiau să aplice cunoștințele din facultate. Acest pas l-a purtat către momentul în care s-a îndrăgostit de educație, înțelegând faptul că aceasta este fundamentul unei societăți dezvoltate.

Deoarece crede în puterea lui împreună și caută un sens în munca pe care o face, în anul 2017, a ales să contribuie la o educație de calitate pentru fiecare copil din România, devenind învățător într-o școală dintr-un mediu vulnerabil, fiind susținut de programul Teach for Romania. Dorința de învățare l-a dus și către o experiență de 5 luni, în Franța, pentru a descoperi bune practici în educația franceză.
Claudiu este pasionat de călătorii, de teatru și de alte forme de artă, de învățare și neuroplasticitate, alege să creadă în potențialul fiecărui om și să se uite la poveștile de viață, pentru a-i înțelege mai bine.
A decis să se alăture comunității Rubik, pentru că rezonează cu misiunea și cu principiile acesteia, crezând în libertatea copilului de-a explora diferite zone, în funcție de nevoile și pasiunile lui, de-a deveni autonom și de a se simți încrezător și în siguranță.

Irina Alexandra Stoican

Irina Alexandra Stoican

Mentor Modelare 3D

Irina este de profesie arhitect și, din 2014, are propriul atelier de fabricație digitală, Micro 3D Techlab, un loc unde, aproape magic, arta se întrepătrunde, cu tehnologia. De 6 ani, învață de la și pentru oamenii creativi care trec pragul atelierului: inventatori, arhitecți, ingineri, medici, să dezvolte produse pentru nenumărate nevoi ale societății moderne prin design, modelare CAD și printare 3D.

Irina a ales să se alature comunității Rubik pentru a putea oferi copiilor încă o posibilitate de a-și descoperi mini-maker-ul interior – acel omuleț curajos, în formare, care:
– înțelege cât de capabil este să construiască aproape orice de la zero, doar cu puțină imaginație;
– dezvoltă și se dezvoltă prin ceea ce oferă tehnologiile actuale, experimentând, jucându-se, pregătindu-se aplicat, de mic, pentru joburile viitorului;
– se antrenează în a găsi soluții mult mai ușor la probleme și înțelege cum ia naștere fiecare obiect din jurul său, prin stimularea vederii în spațiu.

Prin aventura educațională în desen 3D  din cadrul Rubik School, Irina și-a dorit să găsească un alt mod frumos de a manifesta acel ceva care pentru ea este hobby și profesie totodată și să mai deschidă o ușă către ceea ce școala tradițională păstrează încă într-un con de umbră: digitalizarea și metodele noi de producție, accesibile tuturor vârstelor.

Smaranda Ilie

Smaranda Ilie

Mentor Artă și Design grafic

Smaranda este dedicată educației, din ambiția de a fi acel tutor de care și-ar fi dorit să aibă parte la rândul ei, în perioada anilor mei de formare artistică. 

În 2015, după ce a absolvit Facultatea de Design de Produs, a avut oportunitatea de a lucra ca voluntar și profesor suplinitor în cadrul departamentului de Arte, al Școlii Americane din București. 
Este membru co-fondator al Asociației Meeting of Design Students, care în 2016 a adunat peste 250 de studenți designeri și arhitecți din toată lumea, ce au contribuit la crearea a 12 instalații artistice expuse în Sectorul 1 al Capitalei. Timp de 3 ani, a colaborat cu Galeria Basil, unde am susținut propriile cursuri de artă-hobby, istoria artei, design și desen arhitectural. A colaborat și cu Asociația Playouth, unde a avut ocazia să predea și ateliere de Ceramică, Pictură, DIY, Grafică Digitală și Origami. 
Lucrează și ca Freelancer în producție Video și editare, Design Grafic și Social Media Management. Astfel și-a setat un echilibru vocațional, din care își extrage inspirația și răbdarea necesară pentru a da mai departe tot ceea ce știe, cursanților ei. 
Cu Rubik descoperă cu bucurie momentele: “Aha” sau “wow, chiar mi-a ieșit!”, îi place enorm să îi ajute să își crească încrederea în abilitățile proprii, iar cu fiecare atelier de Artă sau Design Grafic, explorează diferite tehnici și experimentează creația prin viziunea proprie. 
Claudia Apostol

Claudia Apostol

Mentor Știință Distractivă 6-8 ani

Claudia a pornit în aventura cunoașterii de când proprii copii au ,,torturat-o” cu uimitoarea întrebare ,,DE CE?”. De atunci, iubește să se joace, să exploreze și să împărtășească din tot ce descoperă. 

Pasiunea pentru științe s-a intensificat odată cu implicarea într-un amplu proiect educațional pentru copii, acum patru ani. 

Pasionată de natură, de citit, de grădinărit, de handmade și de descoperirea sinelui, se potrivește de minune la Rubik. Rezonează cu modul principal de abordare a cursurilor, cu autonomia de învățare și atenția pe nevoile copilului dar și plăcerea de a descifra lumea în felul propriu micului – mare cercetător.

Teona Teodorescu

Teona Teodorescu

Mentor Design Thinking

Teona Teodorescu a studiat și a lucrat în UK timp de 9 ani pentru a se dezvolta ca designer.
A absolvit cursul de Graphic Communication Design la Universitatea Westminster și masterul în Information Design la Universitatea Reading. În acest timp a câștigat câteva concursuri de design pentru studenți organizate de Muzeul de Design, Londra, și D&AD.
 În aceasta călătorie a fost puternic influențată, s-a dezvoltat și a aplicat principii și metodologii de Design Thinking, Problem Solving și în general Human-Centred Design.

De aceea, Teona este o susținătoare și crede cu tărie în beneficiile pe care le aduce Design Thinking în a gândi critic, în a fi creativ, în soluționarea oricărei fel de provocare/problemă și pentru a inova în orice domeniu.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu ultimele informatii sau noutati din cadrul Rubik School Online!

Yeey, te-ai inscris cu succes!