fbpx

Program de formare pentru profesori

Mă educ pentru viitor este un program ce își propune să susțină profesorii în dezvoltarea lor personală și profesională, să le ofere oportunitatea de a-și îmbogăți abilitățile și de a le adapta lumii în care trăim și a viitorului, oportunitatea de a crește împreună cu aceste generații noi. Vom lucra cu 30 cadre didactice în vederea formării acestora pe parcursul celor 6 luni atât în metode alternative non-formale de învățare cât și în utilizarea unor instrumente care să le ajute să susțină cursuri într-o manieră experiențială, practică și să poată susține mai departe dezvoltarea acestor competențe de viitor în rândul copiilor.
Cursurile de formare sunt gratuite, vor fi organizate online și durează 4 ore, 1 ssiune/lună, între noiembrie 2020 și martie 2021.

Cursuri online de dezvoltare competențe de viitor pentru copii 9-14 ani

Mă educ pentru viitor este un program ce își propune să dea aripi copiilor din comunitatea Buftea, să îi ajute să se conecteze la super puterile lor și să își dezvolte altele noi cu care vor naviga prin viață. Programul nostru își propune să le dezvolte copiilor competențe pentru viitor și instrumente pe care le pot folosi atât în procesul de învățare zilnic din cadrul școlii, dar și ulterior în viața de adult.

Cursurile durează 1h/săptămână și se vor desfășura pe perioada Noiembrie 2020 – Martie 2021 și se vor încheia cu o tabără urbană de 3 zile.

Cursuri online copii

Program

NOIEMBRIE – DECEMBRIE – Curs emoții & Curs de competențe digitale

IANUARIE – FEBRUARIE – Curs de civism și implicare comunitară & Curs autonomie în învățare

MARTIE – Curs de comunicare și public speaking

FINAL MARTIE – 3 zile de tabără urbană

 

UNDE AU LOC CURSURILE?

Echipa

Luiza Apostu

Luiza Apostu

Fondator, Coordonator proiect, Arhitect de învățare&dezvoltare

Luiza lucrează de 6 ani cu copiii într-un program de educație financiară și  antreprenorială. A fost studentă la SNSPA - Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Universitatea Alternativă, locul care a adus-o mai aproape de o altfel de educație, care i-a arătat că se poate ca învățarea să fie centrată pe nevoile studentului și care a ajutat-o să se cunoască mai bine. Lucrând cu copiii a conștientizat că are nevoie să lucreze și mai mult cu ea, astfel a urmat două formări: Fomarea de Psihoterapie prin Dans și Mișcare și Certificarea pe Social Emotional Learning la Universitatea Rutgers California.

Acum un an jumate, studiind diferite modele de educație alternativă din lume, vizitand aproximativ 20 de școli alternative din Europa și SUA, s-a certificat ca Agile Learning Facilitator, în Barcelona și Mexic, modelul ale cărui instrumente le folosim și noi astăzi la Rubik School.

Luiza crede în spații de învățare deschise, create pentru nevoile copilului, spații în care el are o voce, este susținut pentru a se dezvolta în felul și ritmul lui. Înainte de a lua decizia de a crea școala, Luiza a studiat întâi copiii în diferite medii de învățare și culturi și apoi a început să construiască propria comunitate de învățare.

Sonia Donca Bercuci

Sonia Donca Bercuci

Facilitator învățare agilă și în natură, cercetător în științele educației, co-fondator Green School România

Cristina Danovschi

Cristina Danovschi

Community Coordinator

Cristina lucrează cu copii din diferite categorii de vârstă din anul 2018. Proaspăt absolventă a Facultății de Administrare a Afacerilor cu predare în limba germană, a ales să-și urmeze pasiunea pentru educație, descoperită prin intermediul voluntariatului. A făcut parte în timpul studenției din două asociații – Gutenberg București și Voluntari pentru Idei și Proiecte, în cadrul cărora a organizat proiecte studențești și tabere cu varii tematici pentru elevi.

Din 2018 Cristina este facilitator pentru tineri acreditat de statul german, în urma absolvirii unui curs de facilitare prin metode non-formale, pe care l-a urmat în landul Sachsen.

Gata să împărtășească din energia pozitivă pe care o poartă cu ea pretutindeni, Cristina își dorește să aibă un impact cât mai mare asupra celor din jurul său, ajutându-i să descopere singuri lumea, pe sine, să fie curajoși și sinceri și, în definitiv, să crească frumos.

Zâmbetele și învățarea prin proiecte sunt specialitatea ei.

Alexandra Chiru

Alexandra Chiru

Asistent proiect

Alexandra Chiru a absolvit Colegiul Hasdeu din Buzau in anul 2009, de unde a plecat sp studieze la Academia de Studii Economice din București. Și-a finalizat studiile la Cluj, unde a lucrat pe proiecte de educație pentru tineri și copii, iar de acolo a plecat la Bruxelles cu o bursă pentru tineri antreprenori. 

Face voluntariat de mai bine de 10 ani în diverse inițiative civice, de educație pentru studenți, grupuri de inițiativă și a lucrat atât în mediul ONG, cât și în cel corporate și de stat. E pasionată de educație, de dezvoltarea organizațiilor și a oamenilor, de implicare civică șresponsabilitate socială.

Noëla Zaharia

Noëla Zaharia

Facilitator de învățare nonformală și coach profesionist

Noëla Zaharia este facilitator de învățare nonformală și coach profesionist cu 10 ani de experiență în lucrul individual și cu grupurile. Are stagii de formare internațională în programare neuro-lingvistică (nivel Advanced Master Practitioner) și deține certificare la nivel european (EuCF Professional Coach). 

Din 2015 se dedică programelor originale #SchimbăFoaia® și #EgoismulPozitiv® prin care promovează învățarea experiențială (learning-by-doing) pentru dezvoltarea autonomiei personale în toate ariile vieții - familial, social, profesional, cu sine. Anterior a lucrat 15 ani în industrii creative în roluri hibride unde a îmbinat expertiza în comunicare cu cea în dezvoltarea oamenilor.

Crede în nevoia creșterii și antrenării abilităților personale ale profesorilor pentru susținerea formării lor profesionale continue. Din dorința de a sprijini și mai mult cadrele didactice care aleg să profeseze în comunități fragile, în 2017 s-a alăturat organizației Teach for Romania în calitate de trainer și coach colaborator. 

Folosește zi de zi creativitatea ca strategie de învățare fără durere, automotivare și gestionarea cu sens a schimbărilor.

Mai multe despre activitatea Noëlei, formări și proiecte găsiți pe site-ul noelaz.ro

 

Contact

Scrie-ne aici pentru mai multe detalii:

hello@rubikschool.ro / 0742.225.406

Termeni și condiții

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu ultimele informatii sau noutati din cadrul Rubik School Online!

Yeey, te-ai inscris cu succes!