Program de formare pentru profesori
Cursuri online de dezvoltare competențe de viitor pentru copii 9-14 ani
Mă educ pentru viitor este un program ce își propune să dea aripi copiilor din comunitatea Buftea, să îi ajute să se conecteze la super puterile lor și să își dezvolte altele noi cu care vor naviga prin viață. Programul nostru își propune să le dezvolte copiilor competențe pentru viitor și instrumente pe care le pot folosi atât în procesul de învățare zilnic din cadrul școlii, dar și ulterior în viața de adult.
Cursurile durează 1h/săptămână și se vor desfășura pe perioada Noiembrie 2020 – Martie 2021 și se vor încheia cu o tabără urbană de 3 zile.
Cursuri online copii
civism și implicare în comunitate
vezi detalii
comunicare și public speaking
vezi detalii
mindfulness si emoții
vezi detalii
competențe digitale
vezi detalii
autonomie în învățare
vezi detalii
Program
NOIEMBRIE – DECEMBRIE – Curs emoții & Curs de competențe digitale
IANUARIE – FEBRUARIE – Curs de civism și implicare comunitară & Curs autonomie în învățare
MARTIE – Curs de comunicare și public speaking
FINAL MARTIE – 3 zile de tabără urbană
UNDE AU LOC CURSURILE?
Echipa
Luiza Apostu
Fondator, Coordonator proiect, Arhitect de învățare&dezvoltare
Luiza lucrează de 6 ani cu copiii într-un program de educație financiară și antreprenorială. A fost studentă la SNSPA - Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Universitatea Alternativă, locul care a adus-o mai aproape de o altfel de educație, care i-a arătat că se poate ca învățarea să fie centrată pe nevoile studentului și care a ajutat-o să se cunoască mai bine. Lucrând cu copiii a conștientizat că are nevoie să lucreze și mai mult cu ea, astfel a urmat două formări: Fomarea de Psihoterapie prin Dans și Mișcare și Certificarea pe Social Emotional Learning la Universitatea Rutgers California.
Acum un an jumate, studiind diferite modele de educație alternativă din lume, vizitand aproximativ 20 de școli alternative din Europa și SUA, s-a certificat ca Agile Learning Facilitator, în Barcelona și Mexic, modelul ale cărui instrumente le folosim și noi astăzi la Rubik School.
Luiza crede în spații de învățare deschise, create pentru nevoile copilului, spații în care el are o voce, este susținut pentru a se dezvolta în felul și ritmul lui. Înainte de a lua decizia de a crea școala, Luiza a studiat întâi copiii în diferite medii de învățare și culturi și apoi a început să construiască propria comunitate de învățare.
Sonia Donca Bercuci
Facilitator învățare agilă și în natură, cercetător în științele educației, co-fondator Green School România
Cristina Danovschi
Community Coordinator
Cristina lucrează cu copii din diferite categorii de vârstă din anul 2018. Proaspăt absolventă a Facultății de Administrare a Afacerilor cu predare în limba germană, a ales să-și urmeze pasiunea pentru educație, descoperită prin intermediul voluntariatului. A făcut parte în timpul studenției din două asociații – Gutenberg București și Voluntari pentru Idei și Proiecte, în cadrul cărora a organizat proiecte studențești și tabere cu varii tematici pentru elevi.
Din 2018 Cristina este facilitator pentru tineri acreditat de statul german, în urma absolvirii unui curs de facilitare prin metode non-formale, pe care l-a urmat în landul Sachsen.
Gata să împărtășească din energia pozitivă pe care o poartă cu ea pretutindeni, Cristina își dorește să aibă un impact cât mai mare asupra celor din jurul său, ajutându-i să descopere singuri lumea, pe sine, să fie curajoși și sinceri și, în definitiv, să crească frumos.
Zâmbetele și învățarea prin proiecte sunt specialitatea ei.
Alexandra Chiru
Asistent proiect
Alexandra Chiru a absolvit Colegiul Hasdeu din Buzau in anul 2009, de unde a plecat sp studieze la Academia de Studii Economice din București. Și-a finalizat studiile la Cluj, unde a lucrat pe proiecte de educație pentru tineri și copii, iar de acolo a plecat la Bruxelles cu o bursă pentru tineri antreprenori.
Noëla Zaharia
Facilitator de învățare nonformală și coach profesionist
Noëla Zaharia este facilitator de învățare nonformală și coach profesionist cu 10 ani de experiență în lucrul individual și cu grupurile. Are stagii de formare internațională în programare neuro-lingvistică (nivel Advanced Master Practitioner) și deține certificare la nivel european (EuCF Professional Coach).
Din 2015 se dedică programelor originale #SchimbăFoaia® și #EgoismulPozitiv® prin care promovează învățarea experiențială (learning-by-doing) pentru dezvoltarea autonomiei personale în toate ariile vieții - familial, social, profesional, cu sine. Anterior a lucrat 15 ani în industrii creative în roluri hibride unde a îmbinat expertiza în comunicare cu cea în dezvoltarea oamenilor.
Crede în nevoia creșterii și antrenării abilităților personale ale profesorilor pentru susținerea formării lor profesionale continue. Din dorința de a sprijini și mai mult cadrele didactice care aleg să profeseze în comunități fragile, în 2017 s-a alăturat organizației Teach for Romania în calitate de trainer și coach colaborator.
Folosește zi de zi creativitatea ca strategie de învățare fără durere, automotivare și gestionarea cu sens a schimbărilor.
Mai multe despre activitatea Noëlei, formări și proiecte găsiți pe site-ul noelaz.ro
Vlad Isuf
Facilitator curs competențe digitale
Vlad este pasionat de multe lucruri: electronică, natură, citit, editare video, jocuri și multe altele. Dar mai presus decât acestea este pasionat de educație și de lucrul alături de copii. Dorința de a se apropia și mai mult de cei mici a apărut in anul 2015 cand a început să fie voluntar în MagiCamp. De atunci viața lui s-a schimbat și își dorește foarte mult să aducă o schimbare în viața celor din jur, oricât de mică ar fi ea. Este inspirat de poveștile oamenilor din jurul lui și își dorește să construiască la proiectul acesta incredibil numit Rubik School.
Contact
Scrie-ne aici pentru mai multe detalii:
hello@rubikschool.ro / 0742.225.406