fbpx

Ilinca:  Bună Luiza! De ce ai ales să înființezi școala Rubik?

Luiza:  Păi, am ales să înființez școala Rubik acum trei ani, pentru că eu cred că fiecare copil poate să învețe în stilul lui liber sau în ritmul lui. Nu cred în stilul acesta de învățare în care un profesor stă într-un birou și spune ce trebuie să învețe niște copii de șase, opt, nouă, zece ani, fără ca măcar să îl fi văzut o dată la ochi, sau să fie curios despre interesele și pasiunile lui. Cred într-o comunitate în care și copiii decid. Eu iubesc să fiu printre copii și cred într-un spațiu în care Rubik există pentru că există copii în el și pentru că am vrut dintotdeauna să creez o comunitate în care să învăț și eu cot la cot cu ei.

Ilinca:  Super! La ce cursuri ești tu facilitator?

Luiza:  Sunt facilitator la cursul de Inovație & Gândire critică, la cursul de Emoții și la cursul de Autonomie în învățare.

Ilinca:  Cu ce crezi că îi schimbă pe copii cursurile la care ești tu facilitator?

Luiza:  Nu știu dacă îi schimbă pe copii, dar cred că mai degrabă îi ajută cu niște instrumente de învățare, niște instrumente prin care ei pot să își deseneze emoțiile, niște instrumente sau niște întrebări pe care pot să și le pună despre ei ca să se cunoască mai bine. Cred că îi ajută să își dezvolte niște abilități ce le vor fi de folos în viață, abilități de făcut o prezentare, abilități de gestionare a timpului, de auto-evaluare, abilități de organizare, capacitate de a identifica ce pasiuni au sau ce are sens și ce nu are sens pentru ei. 

Ilinca: Super! Tu simți că pe tine te ajută Rubik, ca facilitator?

Luiza: Da! Mă ajută foarte tare. Mă ajută o dată pentru că și eu învăț pe măsură ce țin aceste cursuri, pentru că fiecare grup este diferit. Eu nu am o structura pe care o urmăresc la fel, la același curs, ci adaptez în funcție de grupul de copii. Mă ajută și pe mine pentru că învăț foarte multe împreună cu voi și simt că de la fiecare grup în parte și de la fiecare curs în parte, îmi iau eu lecții despre mine, despre cum aș putea eu să fac lucrurile mai bine.

Ilinca: De ce îți place să lucrezi cu copiii?

Luiza: Haaa! Nu știu… dar îmi place foarte mult! Pur și simplu îi iubesc pe copii și simt că asta e menirea mea, să fiu printre ei, să ne jucăm împreună și sunt fascinată de felul în care copiii gândesc și de lumea lor. Mi se pare că sunt foarte creativi, spontani și că au o lume interioară foarte bogată.

Ilinca: Ce tare! Nu mai am ce să îți spun, ai răspuns din greșeală la toate întrebările noastre… Îți mulțumim pentru tot ce faci la Rubik și sperăm să rămâi alături de noi cât mai mult.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu ultimele informatii sau noutati din cadrul Rubik School Online!

Yeey, te-ai inscris cu succes!