fbpx

Interviu luat de Luca, 9 ani

Luca: De ce ai ales Rubik și nu altă școală?

Claudiu: Am ales Rubik, pentru că mi-a plăcut felul în care oferă experiența de învățare. Cred foarte mult în Rubik și în libertatea copiilor. 

Luca: La ce curs eșți facilitator?

Claudiu: Sunt facilitator la 3 cursuri: “Exploratorii Cunoașterii”, fiind un curs despre istorie; “Debate” și “Astronomie”. 

Luca: Cu ce crezi că îi schimbă pe copii cursurile tale?

Claudiu: Cred că îi ajută pe copii să cunoască mai bine lumea în care trăiesc, îi ajută să își dezvolte gândirea critică și să se exprime, într-un mod cât mai liber, însă structurat și argumentat. 

Luca: Cum te dezvoltă Rubik?

Claudiu: Rubik mă ajută să învăț despre cum pot să le ofer copiilor o învățare mai bună și potrivită nevoilor lor și cum să crească o comunitate într-un mod armonios, echilibrat. În plus, aflu lucruri noi și despre mine. 

Luca: Cum ai schimba Rubik ca facilitator?

Claudiu: Cred că aș propune și mai multă învățare practică. Ea există deja, idealul meu fiind de-a crea o experiență cu totul, iar apoi să extragem învățarea din partea practică.

Luca: De ce îți place să lucrezi cu copiii?

Claudiu: Îmi place să lucrez cu copiii, pentru că îmi dau energie, învăț și descopăr tot mai multe lucruri despre cine sunt eu, prin ei. Consider că avem responsabilitatea de-a fi alături de copii, pentru că viitorul este al lor. Da, mă ajută să rămân în contact cu copiii, fiindcă asta îmi place, dar îmi oferă și o satisfacție personală.

Luca: Cum ți-a venit pasiunea de a lucra cu copii?

Claudiu: Pasiunea asta a venit acum 3 ani, când am intrat în programul “Teach for România”. Mi-am dat seama că ador să fiu în preajma copiilor. La început, am învățat despre ce înseamnă educația, iar când am ajuns printre copii, am început să simt că sunt în locul potrivit, așa mi-am dat seama. 

Luca: Cum ai descoperit Rubik?

Claudiu: Eram prieten pe facebook cu Luiza, de la ea am dat de Rubik, am urmărit ce se întâmplă cu școala și cum prinde viață, iar treptat a început să îmi placă tot mai mult.

Luca: Ce bucurie ți-a adus Rubik?

Claudiu: Bucuria de-a mă bucura, în sensul că cea mai mare bucurie este atunci când mă bucur împreună cu copiii. Mai ales când reușim să facem ceva. 

Claudiu: Mulțumesc pentru întrebările frumoase și sunt bucuros să fiu parte din această călătorie.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu ultimele informatii sau noutati din cadrul Rubik School Online!

Yeey, te-ai inscris cu succes!